Hoe graaf ik een sleuf

Onlangs werden wij gebeld door mevrouw Reitsema uit Appelscha voor advies over het aanleggen van drinkbakken voor paarden in het weiland. Zij belde ons met de vraag of wij een geschikte machine te huur hadden om waterleidingen in de grond aan te leggen. Wij hebben haar alles verteld over onze grondsleuvenfrees. Ideaal voor het aanleggen van geulen en sleuven in grond en weilanden!

Grondsleuvenfrees
Een grondsleuvenfrees graaft door middel van een ketting perfecte geulen en sleuven in grond en weilanden. De sleuvengraafmachine wordt veel gebruikt voor het aanleggen van drainage, leidingen, hagen etc. De sleuvengraafmachine is handig in gebruik en beschadigd de ondergrond minimaal. Om die reden is de sleuvengraver ook prima te gebruiken in de tuin.

Mevrouw Reitsema heeft de grondsleuvenfrees gehuurd voor het aanleggen van automatische drinkbakken voor haar paarden, waarbij de waterleiding onder de grond moest worden aangebracht. Wij hebben de sleuvengraafmachine naar Appelscha gebracht en mevrouw Reitsema uitleg gegeven over het veilig bedienen van de sleuvenfrees. Binnen een paar uur was de klus geklaard!

Sleuf graven


Ervaring mevrouw Reitsema

Ik was mij aan het verdiepen naar de mogelijkheden voor het snel en makkelijk graven van een sleuf voor het aanleggen van leidingen. Hierbij kwam ik op twee opties: een mini kraan of een sleuvengraafmachine. VTE Verhuur heeft beide machines in de verhuur en daarom heb ik telefonisch advies gevraagd over de beste optie voor mijn klus. VTE verhuur heeft mij de grondsleuvenfrees aangeraden. De grondsleuvenfrees is handig en gemakkelijk in gebruik, graaft een perfecte gleuf op 60cm diepte en is goedkoper dan het huren van een kraan. Daarnaast graaft de machine een smalle gleuf, waardoor de weide nauwelijks kapot gaat.

VTE verhuur heeft de grondsleuvenfrees gebracht en mij uitgelegd hoe het werkt. Ik ben erg tevreden over de grondsleuvenfrees. De sleuvengraafmachine heeft over een afstand van 100 meter een rechte gleuf gegraven, wat ons heel wat werk heeft bespaard! Binnen twee uren was de sleuf gegraven en konden we aan de slag met het aanleggen van de leidingen. Aan het einde van de dag waren de leidingen aangelegd, de gleuf weer dichtgegooid en stonden de paarden te genieten van vers water in de weide!

                Sleuvengraver     Leidingen in sleuf

                                                    Automatische drinkbak paarden