Retourbeleid en Borg

Per order betaald u eenmalig €250- borg, deze borg is voor ons een zekerheidsstelling daar de waarde van het gehuurde veel hoger ligt als de huurprijs die u betaalt. Indien de machines volgens afspraak in dezelfde staat geretourneerd worden storten wij de borg zo snel mogelijk weer aan u terug, meestal al binnen 2 werkdagen. Dit gebeurd maximaal 14 dagen na retour ontvangst van de goederen op het rekeningnummer dat u gebruikt heeft voor de betaling. Zowel bij levering als retour ontvangst worden onze machines en goederen controleerd op o.a. schade, staat, volledigheid functioneren en brandstof. Alle machines en goederen dienen zoals ontvangen ook weer geretourneerd te worden. 

In de meeste gevallen kunnen we zonder problemen de borg terug storten, we doen ook niet moeilijk over een krasje of kleine beschadiging. Het kan echter voorkomen dat de borg ingehouden moet worden dit kan gebeuren in de volgende situaties.

Wanneer wordt er borg ingehouden?

- Brandstof

Onze machines worden afgeleverd met een volle tank brandstof. Als de machine retour komt mag u hem aftanken. Mocht u hier geen tijd voor hebben dan willen wij dit graag voor u doen. Wij vragen hiervoor een bijdrage van €10,- dit bedrag wordt tezamen met de brandstofkosten verrekend met de borg.

Rekenvoorbeeld: Borg €250,- Brandstofkosten €18,- Bijdrage kosten aftanken €10,- 

Totaal terug te betalen borg €232,- 

- Schade 

Indien er tijdens de huurperiode schade is ontstaan aan 1 van onze machines dan dient deze schade vergoed te worden. De kosten voor deze schade worden in eerste instantie ingehouden van de borg, mocht het schadebedrag groter zijn, dan zullen de resterende kosten in rekening gebracht worden. 

Niet Compleet

U brengt de machines niet compleet / volledig retour. Op dit moment houden wij de borg in totdat alles volledig geretourneerd is of verrekenen de kosten van de ontbrekende onderdelen met de borg. 

- Te Laat Retour

Komen de artikelen later dan afgesproken retour dan zullen hier extra huur kosten voor in rekening gebracht worden die in eerste instantie van de borg ingehouden worden. 

Niet Schoon 

We doen er alles aan om onze klanten schone machines te leveren, zodat iedereen plezierig en netjes kan werken. Brengt u onze machines niet schoon retour dan zullen we kosten voor de reiniging inhouden van de borg. De Reinigingskosten verschillen per machine en liggen ook aan de mate van de vervuiling.  Dit doen we niet zomaar, een voorbeeld is bijvoorbeeld een hoogwerker die vol met zaagsel ligt of een minikraan die compleet onder de modder zit en niet meer te herkennen is.

Is uw machine niet schoon op de dag van retour? Neem dan even contact op wellicht kunt u de machine ook later terug brengen. 

- Wachttijd 

Ons personeel dient de opdracht direct uit te kunnen voeren zonder obstakels en zonder te hoeven wachten op bijvoorbeeld stroom en personen die weten waar de sleutel van de machine ligt of waar de machine zelf staat. Dit om te voorkomen dat we ook bij andere klanten te laat komen. 

- Extra draaiuren 

Dagprijzen zijn gebaseerd op huur/gebruik van max. 24 uur en de weekprijzen op huur/gebruik van max. 168 uur, m.u.v. machines met een urenteller; hierbij is de dagprijs gebaseerd op 8 draaiuren en de weekprijs op 40 draaiuren. Voor meer draaiuren geldt een toeslag, afhankelijk van de machine.

Wij hopen dat hiermee alles duidelijk is. Mochten er nog vragen zijn dan horen we het graag.