Waarom wij een eigen verhuurbedrijf zijn begonnen!

donderdag 14 juni 2018 | 1 reactie

Goed gereedschap is het halve werk. 
Hier zijn wij helaas in de loop der jaren vaak achter gekomen. Je kunt zelf vast ook wel nagaan hoeveel tijd en geld je had kunnen besparen bij het uitvoeren van een klus als je de juiste voorbereiding (machines en materiaal) had getroffen. Dit geldt voor grote en kleine klussen. Als je dan ook nog eens precies weet hoe je het aan moet pakken dan kun je veel zelf. Hier kun je ontzettend veel geld mee besparen.

Niet iedereen heeft een minikraan staan.
Wij waren in de avonden en de weekenden altijd aan het klussen. Zowel voor onszelf als voor onze vrienden en kennissen. Er is altijd wel wat te verbouwen, aan te leggen of te repareren in en rondom huis. Om snel en goed te kunnen klussen hadden we wel goed materiaal nodig. Helaas was professioneel materiaal duur en is het niet logisch om groot materiaal aan te schaffen als je dit niet structureel gebruikt. Niemand heeft bijvoorbeeld een minikraan staan om eens in de 5 jaar de tuin om te gooien of een hoogwerker om eens een boom te snoeien. Om toch snel en veilig een klus af te ronden waren we dus altijd gedwongen om goede machines en gereedschappen te huren. 

Slechte ervaringen met verhuurbedrijven.
Helaas hebben wij in de loop van de jaren niet veel positieve ervaringen met verhuurbedrijven gehad. Natuurlijk lukte het meestal wel, maar vaak kregen we weinig informatie over de machines en waren de prijzen torenhoog. Ook kwamen er geregeld verborgen kosten achterweg die we niet ingecalculeerd hadden. Als je wel eens vaker wat huurt dan klinkt het volgende vast wel bekend in de oren: ‘Onze prijzen zijn exclusief kosten voor onderhoud, brandstof, olie, slijp- en slijtage, transport, reiniging, accessoires en diverse toebehoren, eventuele milieuheffingen en toeslag voor schade-afkoop- en brand-/diefstalregelingen. Nou is er op zich niks mis met bovenstaande kosten. Machines slijten nou eenmaal en hebben onderhoud nodig. Maar het moet duidelijk zijn voor de klant. Ik wil weten waar ik aan toe ben zodat ik hier rekening mee houden. Als je achteraf een rekening krijgt die honderden euro´s duurder uitvalt dan gedacht dan valt dit mij rouw op mijn dak. 

Eigen verhuurbedrijf begonnen
Dit is de reden waarom wij sinds maart 2018 een eigen verhuurbedrijf zijn begonnen. Wij verhuren machines en gereedschap aan particulieren en MKB bedrijven in Friesland, Groningen en Drenthe. Wij zijn behulpzaam en willen vooral duidelijk zijn richting onze klanten. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat al ons materiaal veilig en professioneel is maar ook gemakkelijk in gebruik zodat je er zelf mee kunt werken. Vaak maken de uren van een ingehuurde vakman een klus duur. Terwijl je zelf een heel eind kunt komen.

Zelf zo veel mogelijk informatie verzamelen over de klus.
Tevens willen wij zoveel mogelijk informatie geven over de werking van onze machines. Mocht je nog twijfelen dan willen wij deze twijfels wegnemen. Daarom hebben wij gekozen voor een website waarop al je vragen worden beantwoord en je daarna direct de juiste machine online kunt huren. Zonder te wachten op offerte aanvragen of terugbelverzoeken. 

Bij vragen bel grust of kom langs aan het Gangboord 10A te Drachten, de koffie staat klaar!

 

Met vriendelijke groet,  

  

Xerxes van t Ende

 

Meer blogs

Reacties

Een goed idee, ik zal jullie website in de gaten houden. 

Een reactie toevoegen